Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Mediavinkling om PEGIDA

Under flera månader har det i Tyskland pågått måndagsdemonstrationer mot den pågående islamiseringen i landet. Protesterna startade i Dresden och har sedan spridit sig som en löpeld från stad till stad, men demonstrationen i Dresden är fortfarande den största och igår deltog runt 20 000 invånare i staden. Nu verkar även svensk gammelmedia ha vaknat och rapporterar pliktskyldigast om demonstrationerna som de dock påstår handlar om “invandring och asyl“. Under de månader demonstrationerna pågått varje måndag har svensk media annars mest haft små notiser och då mest om de mindre motdemonstrationer som förekommit.

Demonstrationerna handlar alltså inte om invandringen som sådan utan om islamiseringen som pågår i Tyskland, vilket också framgår av bilden nedan som är från den största Facebookgruppen med en bit över 108 000 “gilla-markeringar”. Vad demonstrationerna gäller framgår om inte annat av namnet PEGIDA, som är en förkortning som betyder “Patriotische Europäer Gegen die Islamisierung des Abendlandes”. Översatt till svenska blir det “Patriotiska européer mot islamiseringen av kvällslandet” eller kanske skymningslandet är en bättre och mer relevant översättning av “Abendlandes”? Det har även nyligen bildats en svensk PEGIDA-grupp på Facebook, Pegida i Sverige, som i dagsläget har närmare 5 000 anslutna personer och där har man valt översättningen “Patriotiska Européer Mot Islamiseringen Av Väst“.

Typiskt att svenska censurerade vänstermedier undanhåller information om den verkliga orsaken till demonstrationerna! Enligt opinionsundersökningar i Tyskland anser tre av tio tillfrågade tyskar att islam nu tar så mycket plats i landet att det finns fog för de protestmarscher som arrangeras och nästan två tredjedelar av befolkningen (65 %) anser att förbundskansler Agneta Merkel och regeringen inte tar problemet på allvar.

Mediavinkling om PEGIDA

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>