Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Vintermotiv från Tunneln

Dagens gamla vykort från samlingen blir nedanstående vintermotiv från Tunneln med bl a Amiralitetsskolan och Fredrikskyrkans torn i bakgrunden. Vintermotiv är överhuvudtaget mycket ovanliga på topografiska gamla vykort och detta är skickat från Karlskrona till Åbo i Finland i november 1902 och faktiskt skrivet på franska av en fransk man eller kvinna som enligt den skrivna texten var nöjd med vistelsen i Karlskrona.

Vintermotiv från Tunneln

2 comments to Vintermotiv från Tunneln

 • Bernt

  Det är väldigt roligt att få se gamla bilder från staden,
  trots jag är kommen från Fågelmara.

  Fast synd on SD får problen nu efter alla stå hej.
  Men man tror väl att det framledes blir bra kan man hoppas.

 • Karlskronabloggen

  Tidigare när jag samlade gamla vykort från hela Karlskrona kommun var det ytterst sällan jag såg några från Fågelmara, tror nästan enbart det var Fågelmara gård jag hade i samlingen. Däremot finns det många från Kristianopel, fast de flesta har jag inte kvar längre förutom några riktigt gamla jag sparat.

  När det gäller SD tror jag det kommer att bli en rätt bra ström av väljare från allianspartierna framöver, åtminstone om man ska tro kommentarerna på dessa partiers Facebooksidor! De “vanliga” medlemmarna och väljarna, som inte sitter med löner eller arvoden från partierna, verkar minst sagt missnöjda med “decembersveket”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>