Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Bottennapp Stefan Löfvén!

Bottennapp Stefan Löfvén!

Det måste vara svårt att vara socialdemokrat idag med en uppenbarligen sur och djupt bitter partiledare som gör bort sig i parti och minut. När extravalet annonserades var det självklart att gå till val på den budget riksdagen just sågat och som orsakat extravalet. Efter stark intern kritik i partiet ändrade sig Stefan Löfvén igår och förklarade då att den gamla budgeten är överspelad. Dock ser han tydligen enligt uttalanden fortfarande ett samarbete med Miljöpartiet som mest intressant, men öppnar även upp för samarbete med de mindre partierna i Alliansen. Vet han egentligen själv vad han tycker och vad hans parti Socialdemokraterna tycker?

Igår var det dessutom Statsministerns frågestund i riksdagen som blev en riktig parodi i konsten att undvika att svara på de frågor han fick, bl a från Mattias Karlsson (SD) och Paula Bieler (SD). “Svaren” på alla frågor från Sverigedemokraterna var bara de vanliga papegojflosklerna som “Följde inte praxis…”, “Alla människors lika värde…”, “Dansa efter deras pipa…”, “Svek mot pensionärerna…” och så vidare i all oändlighet.

Svaren handlade alltså överhuvudtaget inte om någonting av de ämnen som berördes i frågorna. Tänk om Stefan Löfvén varit bilförsäljare och fått denna fråga av en kund som just provkört en begagnad Volvo:

Kunden: “- Är det problem med växellådan? Den låter konstigt och det är svårt att få i växlarna”.
Stefan Löfvén: “- Toyotan där borta har nyrenoverade bromsar”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>