Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Den kapsejsade regeringen

Dagens Bild är inte från idag utan har några år på nacken och är tagen på Långö i samband med att det var högvatten. Den kapsejsade båten får illustrera Stefan Löfvéns totalt misslyckade regeringsbildning. Stefan Löfvén valde igår att utlysa extraval, men att gå till val med samma budget som han just fått underkänd måste vara ett stort misstag. Har han verkligen fotfolket i arbetarrörelsen med sig på att gå till val tillsammans med Miljöpartiet och den budget som till stor del gjorde Vänsterpartiet till vinnare i den förhandlingen? Jag tvivlar starkt på det och det lutar nog åt att Alliansen kommer tillbaka om de kan få ihop sitt lag någorlunda och jag förstår helt att de måste rösta nej till en sådan extrem vänsterbudget som omröstningen igår gällde.

En av Sveriges mycket få verklighetsförankrade journalister, Per GudmundsonSvenska Dagbladet, reagerade direkt i en TV-intervju och kallade detta “… Löfvens besked är något av det mest våghalsiga man kan föreställa sig … kanske också det mest dumdristiga.” och jag tror det ligger mycket i den analysen.

Per Gudmundson i Svenska Dagbladet Ledarblogg: “En fjäder i hatten, jackpot och julafton för SD”

Den kapsejsade regeringen

4 comments to Den kapsejsade regeringen

 • Fd K-a-bo

  Har läst Gudmundson krönika i Svd, eminent, OCH kommentarerna.
  Moderatorn har jobbat hårt ibland dem…

 • Fd K-a-bo

  Modereringen var värre än jag trodde!
  Skrev en kommentar som inte accepterades då jag svarade på ett “raderat” inlägg. Men det fanns ju kvar på min skärm?
  Kopierade, ändrade, tog bort det värsta och infogade i mitt inlägg…. som också snart försvann.
  Helt klart vissa sanningar svider. Även i SvD

 • Lars Ottosson

  Konstigt att Gudmundsson fortfarande får vara anställd på Svd när han inte tycker som tidningen tycker man ska tycka

 • Karlskronabloggen

  Ja, det lär inte vara Per Gudmundson själv som modererar utan någon mer politiskt korrekt på redaktionen. Tragiskt att man inte får skriva vad man tycker.

  Där får man väl ändå ge en liten eloge till tidigare DDR-boende Hans Bülow på Sydöstran som själv sköter kommentarerna till sina ledare och faktiskt både låter inlägg ligga kvar och även svarar, såvida det inte skett någon ändring senaste tiden (brukar inte läsa hans ledare särskilt frekvent). Har sett gamla ledare med över 50 inlägg, men ALDRIG sett någon som håller med honom så det måste vara rätt tröstlöst för honom.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>