Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Internationella toalettdagen

Internationella toalettdagenIdag den 19 november är det Internationella toalettdagen som firas på initiativ av World Toilet Organization. Anledningen till firandet är att man ska ägna en tanke åt alla människor som lever utan toaletter och värdig hygien. Idag är det otroligt nog nästan 40 procent av världens befolkning som lever utan toaletter!

Stora satsningar görs för att minska denna siffra och senast ut var Indien där bristen på toaletter är en stor politisk fråga och premiärministern har nyligen utlovat att varje indiskt hem ska ha en egen toalett inom fyra år.

Dock är problemet inte bara bristen på toaletter utan att många helt enkelt föredrar att lätta på trycket utomhus.

Ett steg för att motverka detta har tagits i en indisk delstat där skolbarn i många byar utrustats med visselpipor. Tanken är att så fort de ser någon som hukar sig för att uträtta det stora behovet utanför anvisade toaletter ska de blåsa i visselpipan för att få syndaren att skämmas och avbryta sitt ohygieniska lagbrott.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>