Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Göthe Nilsson Musik & Foto

Göthe Nilsson är ett välbekant namn i främst musikkretsar i Karlskrona och jag vet inte hur många år han drev sin musik- och fotohandel i staden. Här är ett gammalt skivomslag från tiden då han hade sin affär på Hantverkaregatan 4 där verksamheten startade år 1929. Rätt snart flyttades affären till Borgmästaregatan 13 (där Apoteket Hjärtat ligger idag) och det är nog den affär de flesta Karlskronabor minns. Där köpte jag min första singelskiva och året bör ha varit 1964, men rätt snart gjordes jag de flesta inköp av skivor på andra sidan gatan i Domusvaruhuset. Jag minns inte när Göthe Nilssons lades ned, men det var nog rätt snart efter mitt första skivinköp. Enligt ett senare skivomslag med den nya adressen sålde tydligen Göthe även cyklar för där är namnet Göthe Nilsson Musik – Foto – Cyklar. Om skivan som ligger i omslaget hör till vet jag inte, det är Per Grundén med “Den flickan ska bära mitt efternamn” utgiven på His Master’ s Voice.

Göthe Nilsson Musik & Foto

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>