Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Allmänpolitisk debatt

I dagarna två har det varit allmänpolitisk debatt i Sveriges Riksdag och särskilt dagens debatter var mycket intressanta att följa! Dessa debatter hålls på hösten varje år efter den allmänna motionstiden löpt ut och här har alla riksdagsledamöter möjligheten att delta, även om jag förutsätter att varje parti utser sina representanter i varje ämne. Lite annorlunda än de vanliga debatterna för här kan det vara många från samma parti inom samma ämnesområde och talartiden är bara fyra minuter per anförande. Sen kan alla andra begära replikeren respektive en halv minut som givetvis den som höll anförandet kan svara på med samma tidsbegränsning.

Höjdpunkten var tveklöst Richard Jomshof (SD) och hans anförande och replikskiften i ämnet Integration och invandring. Hade tänkt illustrera inlägget med just detta inbäddat från riksdagens hemsida, men de har tyvärr tekniskt underhåll sedan en tid tillbaka, vilket gör att efterhandssändningar har störningar.

Richard höll ett alldeles utmärkt anförande om hotet från den framväxande islamismen men han fick även in några riktigt träffsäkra beskrivningar av sjuklöverns ledamöter, som helt blundar för den systemkollaps som inom kort ofrånkomligen kommer i Sverige med nuvarande politik. Här var det också trevligt att se Magnus Manhammar (S) i talarstolen för första gången i riksdagen. Han och Richard var tidigare bänkgrannar i kommunfullmäktige i Karlskrona och sitter nu bredvid varandra på Blekingebänken i riksdagen. Varken Magnus eller de andra som begärde repliker hade dock något att komma med förutom uttjatade gamla floskler.

Richards anförande väckte ont blod bland sjuklöverns ledamöter och bl a Veronica Palm (S), Lawen Redar (S) och Roger Hannah (FP)  har alla fått gråta ut i Expressen och beklagat sig över hur hemskt talet var.

Svettigast hade annars Kent Ekeroth (SD) i samma ämne som fick replikskiften från ett tiotal ledamöter på sitt också utmärkta anförande. Det var dock inga problem för Kent att enkelt avfärda dessa repliker och jag har nog aldrig sett honom ens vara i närheten av att förlora en debatt i riksdagen.

2 comments to Allmänpolitisk debatt

  • Fd K-a-bo

    Om en sån som Veronica Palm ogillade Jomshofs tal – då hade han nog rätt i det mesta…

  • Karlskronabloggen

    Richard hade rätt i allt han sa i anförandet, men i “Sverige” ska det ju enligt de politiskt korrekta politikerna och gammelmedierna vara förbjudet att beskriva verkligheten inom vissa områden, bl a det som Richard tog upp.

    Sen kan man ju fråga sig varför inte Veronica Palm tog replik på Richard när hon satt i kammaren och t o m tog en bild och twittrade om hur hemskt talet var. Hon hade bara behövt trycka på knappen “Begär ordet” under anförandet så kunde hon framfört sina åsikter direkt i kammaren.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>