Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Europas socialbyrå

Sverige fortsätter utmärka sig som Europas främsta socialbyrå för “flyktingar” och Migrationsverket skriver gång på gång upp sina prognoser för hur många som kommer till Sverige. För 2015 beräknas 95 000 asylansökningar, vilket en ökning med 18,75 % jämfört med 2014. En skrämmande  utveckling, men fullt väntad eftersom nästan alla övriga EU-länder stramar åt sitt mottagande. Det finns inget som tyder på att någon förändring i Sverige är på gång, särskilt inte när nu extrema Miljöpartiet tagit plats i regeringen. Regeringen avsatte ju också 7,7 miljarder extra till invandring och integration i budgeten vilket inga traditionella svenska medier överhuvudtaget redovisat utan för sådan information gäller alternativa eller sociala medier.

Det kommer naturligtvis att sluta med en riktig krasch om nuvarande utveckling fortsätter. “Tomt i ladorna” sa finansminister Magdalena Andersson (S), men det gäller inte den totalhavererade politik som både tidigare regering och den nya regeringen fört och för i frågor om invandring och integration. Sveriges enda chans är att anpassa sig till övriga Europa, t ex som Finland och ta emot endast riktiga flyktingar, dvs sådana som anvisas genom FN, vilket idag bara är cirka fem procent av de som söker asyl i Sverige. Sen ska det också vara OK att komma till Sverige om man kan visa att man kan försörja sig själv från första dagen i landet, antingen genom redan ordnat arbete eller genom andra ekonomiska tillgångar eller att man tillhör en yrkesgrupp som behövs.

Sverige är Europas socialbyrå

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>