Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Lysande Oscar Sjöstedt!

Idag presenterade finansminister Magdalena Andersson (S) regeringens budget för det kommande året. Det mesta hade läckt ut i förväg och finansministern fick berättigad kritik från både Alliansen och Sverigedemokraterna. Alla fem oppositionspartierna hade varsin presskonferens direkt efter presentationen och alla var precis lika starkt kritiska till vissa delar av budgeten.

Sverigedemokraterna representerades av Oscar Sjöstedt både på partiets presskonferens och senare på eftermiddagen i budgetdebatten. Oscar är ny som riksdagsman, men har jobbat i riksdagen sedan valet 2010 och jag har hört honom i olika sammanhang och han är alltid lika påläst och lysande – en riktig klippa som ekonomiskpolitisk talesperson. Samtliga partier i Sjuklövern och samtliga gammelmedier undvek konsekvent att ens nämna den största ökningen i budgeten, dvs invandring- och integration, som fick ett tillskott på 7,7 miljarder för 2015. Tydligen är det så att denna post är en “helig ko” som kan få hur mycket tillskott som helst.

Mycket bra att Oscar tog upp det orimliga i sammanhanget både i sitt anförande och sina replikskiften i riksdagsdebatten. Sjuklöverns representanter ignorerade dock i vanlig ordning alla frågor och gav inga svar överhuvudtaget. Säkert var det dock många indoktrinerade tittare som kollade som undrade över detta enorma tillskott i jämförelse med andra utgiftsområden. Oscar fick också fram en riktigt bra mening i sitt anförande om att våra nordiska grannländer och övriga Europa undrar vad det är för tokstollar i Sverige som skapat denna fullständigt absurda och från övriga Europa totalt avvikande invandringspolitik.

Bra att han själv tog många repliker på övriga talare, medan Vänsterpartiet var enda parti som vågade ta replik på Oscars anförande. Det ska bli trevligt att höra Oscar Sjöstedt många fler gånger i debatter framöver!

Lysande Oscar Sjöstedt!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>