Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Kogubbar & Stadsfarmar

Blekinge Museum pågår just nu och fram till februari nästa år utställningen Kogubbar & Stadsfarmar. Stadsfarmarna är rätt okända bland dagens Karlskronabor, även om en del namn klingar bekant. Idag finns bara några få hus från farmarna kvar, t ex Villa BoklidenMarieberg som ligger mitt inne bland bebyggelsen från 1950-talet. Jag kan rekommendera ett besök för att se denna  ganska okända del av Karlskronas historia. Kartor och bilder har kompletterats med de modeller som modellbyggaren Stig Larson gjorde innan sin bortgång.

Kogubbar & Stadsfarmar

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>