Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Patrik Lundberg nöjd idag?

Den rolige kinesen är nu borta från Fazers Kinapuffar

Den rolige kinesen är nu borta från Fazers Kinapuffar

På tal om Kina i föregående inlägg minns nog alla krönikören Patrik Lundberg, som då var “journalist” på Helsingborgs Dagblad och fick gråta ut i TV-sofforna och tala om den “rasistiska” kinesen på Fazers Kinapuffar.

Just vid det tillfället när det var aktuellt var jag i Beijing och berättade bl a om den uppståndelse detta väckte i Sverige och att tillverkaren i den politiska korrekthetens namn fick krypa till korset och ta bort den rolige kinesen. Våra kinesiska vänner tyckte också teckningen var rolig och skrattade bara åt de löjliga svenskarna. Till höger syns den nya förpackningen med samma innehåll som tidigare.

Den trevlige och rolige Kinesen är nu borta från förpackningen och Patrik Lundberg är säkert mycket nöjd och nu slipper han säkert bli “kallad kinesjävel på gatan” fler gånger. För övrigt gick han sedan vidare i karriären och fick “jobb” som krönikör på hatsajten och hattidningen Aftonbladet där han säkert fick många ryggdunkar och gratulationer för sin värdefulla insats mot Fazer och Kinapuffarna.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>