Arkiv

Bokbörsen

Wessels i Malmö

Vi var nog många som besökte Wessels i Malmö i början av 1960-talet. Allt fler svenska familjer skaffade egen bil under 1950- och 1960-talen och det innebar att man då kunde bygga stora butiker utanför stadskärnorna, Tidigare bedrevs nästan all handel i mindre specialbutiker inne i centrum av städerna. År 1962 öppnades Sveriges första moderna stormarknad vid Jägersro i Malmö då Wessels öppnade sin självbetjäningsbutik. Det var Skandinaviens första stormarknad och den andra stormarknaden i Europa. Vykortet nedan har ett lite udda format och är postgånget 1964. Varuhuset hade 8000 kvadratmeter yta i ett plan och 2500 parkeringsplatser.

Wessels Stormarknad i Malmö 1964

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>