Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Svaret på Rosen”

Leena Skoog var en mycket omtalad kvinna åren kring 1970, bl a som “flickvän” till nuvarande kungen, fotomodell och utvikningsflicka i olika herrtidningar. Hon medverkade också som nakendansös i en film med Åsa-Nisse, men även i några andra filmer där hon hade större roller. Jag vet att hon även gjorde några försök som sångerska, bl a tillsammans med Jerry Williams i “Gitarzan” från 1969. Här sjunger hon dock själv i “Svaret på Rosen” som anspelar på Arne Quick och hans dunderhit “Rosen” från 1966.  Det är lätt att förstå varför hon inte lyckades som sångerska när man lyssnar, men hon gifte sig sedan med en känd trummis från England, skilde sig och flyttade till USA där hon gifte om sig med en affärsman och fick en dotter som sen ofta var på tapeten i medierna genom att medverka i skönhetstävlingar för barn. Sen minns åtminstone jag även Leena Skoog från det kanske bästa av alla inslag i Blåsningen i TV3, men den blåsningen finns tyvärr inte att se på nätet. Leena Skoog gick bort 1998, endast 47 år gammal, efter en längre tids sjukdom.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>