Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Nästan bara positivt!

Jag har varit med till och från med Sverigedemokraterna vid olika tillfällen, men på Lövmarknaden var det första gången jag tog en mer aktiv del och det var en mycket trevlig och intressant upplevelse där i informationstältet vid Amiralitetsparken. Visst passerade det några “rötägg”, men 95 procent var mycket trevliga och även om de inte ville ha information kunde de tacka nej på ett artigt sätt. De jag minns mest:

En äldre dam med rullator som kom tillbaka flera gånger för att få lite kaffe och sockerkaka och som var mycket trevlig och hade mycket sunda åsikter kring verkligheten i dagens Sverige och hon blir snart medlem.

En “släkting” som kom förbi och blev förvånad över att jag stod hos Sverigedemokraterna, men sa “Jag röstade ju på er i EU-valet” och lovade att göra likadant i de tre valen  den 14 september.

Två tidigare arbetskamrater från Försäkringskassan som jag nog inte träffat på tio år stannade till och tog varsin flaska vatten och pratade en stund, kanske inte så mycket om politik men om annat! Detta kan jämföras med en annan tidigare arbetskamrat som jag vet är sjuklöverväljare och som absolut inte ville ta emot en flaska vatten trots att den var gratis. Minns när han kom tillbaka från lunch till “jobbet” efter att ha köpt Aftonbladet och sen var det stängd dörr en timme fram tills det var dags att gå och fika på eftermiddagen. Det är annars en mycket trevlig man som jag ofta växlar några ord med när vi träffas på “staun”.

Två befäl från lumpartiden stannade också till och mycket överraskande att höra positiva saker om Sverigedemokraterna från ett av de högre befälen på den tiden. Den andre hade lite lägre rang, men han skulle rösta på partiet i kommunal- och landstingsvalen. I riksdagsvalet skulle han rösta blankt för han tycker att Jimmie Åkesson och övriga i partitoppen har för höga löner och han hade svårt att ta till sig att de är väl värda sina löner med tanke på att leva med ständigt livvaktsskydd från SÄPO och all smutskastning från gammelmedierna (eller de traditionella medierna, som många säger). Han lovade i alla fall att fundera över riksdagsvalet!

Sen hade jag ett långt samtal med tre invandrartjejer som efterhand mjuknade upp lite. Från början kunde de inte förstå hur jag kan vara gift med någon från Kina och samtidigt med i Sverigedemokraterna, men jag tror den informationen gick fram, så när vi skildes var det med handskakningar och de sa “Vi ses kompis”.

Den gamle idrottsstjärnan som stannade till och fick två flaskor välbehövligt vatten och det var en mycket trevlig pratstund vi hade om gamla tider och sen Magnus Manhammar från Socialdemokraterna som var på besök hos oss och som man kan diskutera med på ett mycket vettigt sätt trots att vi tycker olika!

Två aktiva föreningsmänniskor i en förening som jag också är aktiv i där en kom på positiva besök två gånger och en annan, i det fallet helt väntat, varken ville ha information, kaffe eller vatten, men det kan jag stå ut med!

Rötäggen” var mycket få de perioder jag var där, vi hade en person som rev sönder Christophers informationsblad om Sveriges försvar, men jag missade ta en bild då. (Sorry Christopher, men det var just då mannen med gasmasken passerade en bit därifrån och jag var bara tvungen att ta bilder på honom!)

Tveklöst värst var dock pappan som med sina förvånade barn passerade och pappan slängde ur sig en massa invektiv och svordomar som jag inte ens vill upprepa här. Om han hade varit ensam hade hade jag inte brytt mig, men att använda såna ord inför sina egna barn som var gamla nog att förstå var verkligen totalt vedervärdigt.

Men som sagt, nästan bara positiva och neutrala reaktioner under hela dagen bådar verkligen båda gott inför valet den 14 september och faktum är att en av de vanligaste kommentarerna var “- Jag röstar redan på er!”

Sverigedemokraternas - hela Sveriges parti

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>