Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Karlskronas Nationaldag

Idag var det Karlskronas Nationaldag, dvs Lövmarknaden och det var en lång dag men jag hann ändå gå runt och ta lite bilder som kommer kommenterade nedan!

Karlskronas Nationaldag

Magnus Manhammar i mitten kandiderar till riksdagen för Socialdemokraterna och kom med godis till Sverigedemokraterna och fick en lång pratstund med riksdagsman Richard Jomshof till höger och Camilla Karlman till vänster.

Karlskronas Nationaldag

En av de som jobbade på Lövmarknaden hade som uppdrag att sopa skit efter ponnyridningarna

Karlskronas Nationaldag

Det är många intressanta ansikten på bilden, både ett djur och människor men kolla särskilt mannen med gasmasken! Han påminner mig om gamla tider med ett riktigt original i “Kaulskrona” som jag träffade flera gånger, men det får jag ta i en särskild historia framöver!

Karlskronas Nationaldag

Ett dansant par i Amiralitetsparken där den gammeldags marknaden hölls

Karlskronas Nationaldag

Christopher Larsson (SD) och ordförande för Sverigedemokraterna Karlskrona ger information till en förbipasserande

Karlskronas Nationaldag

Christian Mattisson fanns som vanligt på plats och sålde sina häften med gamla bilder från Karlskrona. Idag var det senaste “Björkholmsbilder” det var premiär för. Speciellt prisvärt var dock praktverket “Hälsning från Karlskrona” som jag recenserat tidigare och jag träffade faktiskt en gammal arbetskamrat som köpt den som present till en släkting när jag var på väg hem. Ett mycket bra köp!

Karlskronas Nationaldag

Vattentornet och Trefaldighetskyrkan

Karlskronas Nationaldag

Riksdagskandidaten för Socialdemokraterna Magnus Manhammar hade tagit en liten paus på trappan till rådhuset när jag fångade honom på denna bild och fick en trevlig pratstund. Förutom Sverigedemokraterna såg jag inga andra politiska partier på Lövmarknaden utom just Socialdemokraterna som hade en minimal plats nära rådhuset. (Sen var det i och för sig fyra killar från Svenskarnas Parti som gick runt på marknaden och delade ut information). Som jag skrivit tidigare tycker jag det är märkligt att inte alla politiska partier som sitter i kommunfullmäktige finns eller funnits på plats på olika marknader, inte bara i år utan även tidigare år sedan valet 2010.

Karlskronas Nationaldag

Fredrikskyrkan och Militärhemmet

Karlskronas Nationaldag

Sverigedemokraterna hade mycket stor representation i sitt tält under dagen och det var många trevliga diskussioner med förbipasserande som tog tillfället i akt att få lite kaffe, vatten, sockerkaka och information! På bilden Lotta Antman, Christopher Larsson och Göran Eklund. Den senare hukar sig medvetet lite för att det inte ska gå att se hur mycket längre han är än partiets ordförande i Karlskrona, dvs Christopher i mitten!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>