Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Bra partiledardebatt!

Fyra och en halv timmes partiledardebatt i Sveriges Riksdag var faktiskt riktigt intressant och jag tror det var första gången jag kollade, eller rättare skrivet lyssnade, precis hela tiden. Fredrik Reinfeldt (M) och Mikael Damberg (S) var ovanligt taggade och det var många häftiga diskussioner, trots att ingen av dem låtsades om “elefanten i rummet” i några diskussioner om varken jobb eller problemen i den svenska skolan.

Bäst var som vanligt Jimmie Åkesson (SD), både i sitt anförande och de fyra replikskiften han tog mot de andra partiledarna och som väntat vågade varken Fredrik Reinfeldt eller Mikael Damberg ta repliker på Jimme Åkessons anförande. Här skickade Alliansen bl a fram Annie Lööf (C) till att ta replik och hon är ju en total katastrof och t o m hennes regeringskollegor och Mikael Damberg verkade skaka på huvudet i bakgrunden och Jimmie Åkessons fråga om “Vilken värld lever du i?” var mycket berättigad.

Jag tycker de övriga partiledarna också skötte sig bra även om de hela tiden upprepar samma gamla floskler. Lite tråkigt också för de som kommer sist i turordningen eftersom partierna talar i storleksordning och intresset minskar helt klart efterhand som dessa debatter pågår.

Bra partiledardebatt med Jimmie Åkesson som klart bäst!

Bra partiledardebatt med Jimmie Åkesson som klart bäst!

1 comment to Bra partiledardebatt!

  • Fd K-a-bo

    Lyssnade lite på debatten, som du säger faktiskt och mycket oväntat, den var rätt så bra!
    Men som alltid, talar man inte om Problemet, så finns det inte så EN sak var som den brukar..

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>