Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Domus öppnar 1967

Vi som är från Karlskrona minns säkert när nya Domus slog upp sina portar 1967 och där fanns bl a stadens första rulltrappa man kunde prova! Minns att vi fick ledigt från skolan för att bevista invigningen, men bilden nedan är lite senare, kanske från hösten 1967 eller 1968 eftersom det är högertrafik. Många minns nog även restaurangen Röda Rummet som skymtar lite längre ned i backen mot Hoglands park.

Domus öppnar sitt nya varuhus i Karlskrona 1967

2 comments to Domus öppnar 1967

  • Tjalle

    Röda Rummet var bra !
    Jättegod Entrecote med Pommes och persiljesmör för under tian !
    När försvann den ? I mitten på 70-talet ?

  • Karlskronabloggen

    Ja Tjalle, jag minns också “Entrecote med persiljesmör” på Röda Rummet! Jag och två arbetskamrater brukade gå och äta det när vi fick lön! Det var 1976 och sen tågluffade vi den sommaren, men tror aldrig vi återupptog vår tradition att gå och äta på Röda Rummet och jag tror restaurangen försvann på andra halvan av 1970-talet.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>