Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Tidigare “Wiljan” på Bergåsa

Dagens Bild kommer från Bergåsa och den gula tegelbyggnaden med adress Korpralsgatan 15. När jag tog bilden i lördags såg byggnaden i stort sett tom ut förutom ett litet kontor bakom buskarna på bilden. Jag postade därför bilden på “Du vet du är från Karlskrona när…”Facebook som har över tiotusen medlemmar. Det gick snabbt att få information där, både om vad som händer i nutid och vad som varit i byggnaden tidigare!

Idag ägs fastigheten av Landstinget som haft ett dagcenter inom psykiatrin i lokalerna, men den verksamheten är nu överflyttad till Wämöcenter på andra sidan Sunnavägen och järnvägen. Vad som händer med lokalerna får framtiden utvisa och är det någon som vet får ni gärna höra av er via e-post eller kommentar.

Jag har själv inget minne av platsen från gamla tider, men tydligen fanns här både en mjölkaffär till vänster och en speceributik från Konsum till höger på bilden som många delade sina minnen av på Facebook.

Tidigare "Wiljan" på Bergåsa

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>