Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Käftsmäll för Moderaterna

Aftonbladet publicerar idag i samarbete med United Minds deras opinionsundersökning för juni 2014 och det är som väntat en riktig käftsmäll för Moderaterna som just nu rasar i alla mätningar. Jag tycker det är av fullt förståeliga skäl och många gamla moderater väljer nu Sverigedemokraterna, som når sitt näst högsta resultat någonsin hos United Minds med 11,3 procent. Positivt med undersökningen är också att flumpartiet Feministiskt Initiativ ligger långt från ett riksdagsinträde med 2,1 procent. Jag har svårt att se att de skulle kunna komma in i riksdagen för det är lite mer allvarligt att rösta där än i EU-valet där många bara slänger iväg en röst på något nytt parti som är “inne“. Vi har ju sett det tidigare med både Junilistan och Piratpartiet som fick obegripliga siffror i EU-valet men sedan inte ens var i närheten av att komma in i riksdagen.

Endast 12,1 procent av de tillfrågade uppgav sig vara “osäkra“, vilket är ovanligt lite! Den siffran brukar ligga mellan 15 och 20 procent vid de flesta andra instituts opinionsundersökningar om väljarstöd.

Moderaterna 19,7 %
Folkpartiet 5,8 %
(Centerpartiet 3,5 %)
Kristdemokraterna 4,9 %

Sverigedemokraterna 11,3 %

Socialdemokraterna 30,8 %
Miljöpartiet 11,2 %
Vänsterpartiet 9,0 %
(Feministiskt Initiativ 2,1 %)

(Övriga 1,1 %)

Läs hela artikeln på Aftonbladet: “Ny käftsmäll för Moderaterna”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>