Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Avpixlat – ansvarig utgivare

Sveriges snabbast växande mediasajt är tveklöst Avpixlat – det är bara att kolla på besökssiffrorna – och det är fler och fler som upptäcker var man kan läsa ocensurerade nyheter och sedan jämföra med gammelmedierna och bilda sig en egen uppfattning. Nu tar Avpixlat ytterligare ett steg i rätt riktning och får en ansvarig utgivare, vilket blir Mats Dagerlind som varit med som krönikör sedan starten hösten 2011.

Utgivningsbevis och ansvarig utgivare innebär att Avpixlat nu spelar under samma regler som gammelmedier som Aftonbladet och Expressen. Mats Dagerlind är personligt ansvarig för allt som skrivs av honom själv och Avpixlats olika skribenter i form av redaktionellt material, precis som i gammelmedierna där exempelvis Thomas Mattsson på Expressen dömts för vapenbrott när en av hans anställda köpte ett illegalt vapen i Malmö.

Däremot har ansvarig utgivare inte något ansvar för det som skrivs i kommentarer till artiklar under förutsättning att sajten inte har förhandsmodererade kommentarer, vilket Avpixlat inte har. I de fallen är det den enskilda kommentatorn som står till svars juridiskt om det är något brottsligt med kommentaren. Kan jämföras med exempelvis BLT/Sydöstran i Karlskrona som använder förhandsmodererade kommentarer, så om moderatorn där släpper igenom en olämplig kommentar står ansvarig utgivare som ansvarig för detta.

Avpixlat - Ocensurerade nyheter på internet

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>