Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Galna opinionssiffror”

Galna OpinionssiffrorI måndags kom en mycket märklig opinionsundersökning från YouGov inför EU-valet som jag läste på Aftonbladet, men som strax därpå försvann. Enligt undersökningen skulle Feministiskt Initiativ ha varit näst största parti med 18 procent av rösterna, vilket jag tyckte var otroligt märkligt och totalt osannolikt. Nu har YouGov kommit med en rättelse med korrekta siffror som nu presenteras av Svenska Dagbladet.

Jag tycker de reviderade siffrorna ser helt rimliga ut och särskilt glädjande för Sverigedemokraterna med 10 procent, vilket med mycket god marginal skulle skicka både Kristina Winberg och Peter “Nalle” Lundgren till Bryssel och med någon procent ytterligare även tredjenamnet Johnny Skalin.

Svenska Dagbladet, Richard Öhrvall: “Galna opinionssiffror”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>