Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Det är hela samhällets fel

Ingen har väl kunnat undgå att höra talas den stackars åttaåriga flickan Yara på Pantarholmen som tydligen blev mördad av släktingar som hon blivit fosterhemsplacerad hos. Hon betraktades märkligt nog som “ensamkommande flyktingbarn” och hennes föräldrar i “Palestina” hade nyligen ansökt om uppehållstillstånd som anhöriginvandrare i Sverige för sig och övriga barn p g a att deras äldsta dotter bodde i Sverige.

Det har sedan händelsen framkommit massor av olika indikationer på att allt inte stod rätt till med flickan och det håller inte att skylla på att “ärendet fallit mellan stolarna“. Vi kan ju börja med den lokala livsmedelsbutiken Willys som ligger ett par hundra meter från flickans bostad. Där noterade man flera gånger att flickan var inne strax efter 08.00 på morgonen och snattade riskakor som hon stoppade ned i sin lilla ryggsäck. Här gör chefen för butiken helt rätt som kontaktar skolan, för åttaåringar snattar inte riskakor utan godis, tuggummi och liknande och jag tycker det tyder på att flickan helt enkelt var hungrig. Hon var dessutom alltid väldigt tunt klädd för årstiden och här borde Tullskolan agerat direkt och inte bara hänvisa till att det redan fanns en kontakt med socialen. Flera närboende har också rapporterat att flickan vistats utomhus i bara ett linne mitt i vintern och vid ett tillfälle vistats i trappuppgången tillsammans med fosterföräldrarnas två små barn.

Sen har grannar flera gånger gjort iakttagelser att flickan hade blåmärken både i ansikte och på benen och på skärtorsdagen kontaktade en granne polisen, som tydligen inte bedömer det så allvarligt utan bara upprättar en s k orosanmälan. Denna FAXAS(!) sedan till socialkontoret vilket jag tycker är helt häpnadsväckande för jag trodde faxmaskiner slutade användas för 10-15 år sedan? Självklart ska polisen ta en direktkontakt med socialen antingen via telefon och/eller e-post med handlingarna bifogade och sedan kräva bekräftelse på att allt kommit fram.

Sen blir faxet liggande hos socialen över påskhelgen där det tilldelas en handläggare, men ingenting händer innan Valborgsmässoafton när flickan hittas död.

Detta är ett misslyckande från hela samhället och jag är helt övertygad om att ifall det rört sig om en svensk flicka med svenska fosterföräldrar hade någon av myndigheterna ingripit direkt vid första indikation på att något inte stod rätt till. Nu var det inte så i detta fall utan då drar sig många från att gå vidare för de är rädda att få den vanliga “rasiststämpeln” som gemensamt byggts upp av sjuklöverpolitiker och “journalister” från gammelmedierna under snart 30 års tid och som byggts på vidare med bisarra domar och uppgörelser från Diskrimineringsombudsmannen (DO).

Nu blir det väl något års “utredning” om vems fel det var. Rektorn på Tullskolan är avstängd från sitt jobb eftersom han inte tog kontakt med socialen trots upprepade indikationer på att allt inte stod rätt till, handläggaren på socialkontoret tvingades ta time-out för att hon inte tog tag i ärendet direkt efter påskhelgen och vad som händer hos polisen återstår väl att se, att faxa en orosanmälan gällande en åttaårig flicka är ju bara ett skämt.

Sen är det givetvis i första hand föräldrarnas ansvar som skickar en åttaårig flicka ensam till ett helt främmande land – hur många föräldrar skulle kunna tänka sig något sådant? Nu pratar föräldrarna om att stämma svenska staten för flickans död, vilket egentligen är helt absurt, men i dagens “Sverige” händer det ständigt så många absurditeter att man aldrig upphör att förvånas, men visst ligger det mycket i att “det är hela samhällets fel“.

Det är hela samhällets fel att Yara 8 år gick ett så fruktansvärt öde till mötes

Blommor, ljus, nallar, hälsningar mm utanför ingången till huset på Holmgatan där Yara bodde.

1 comment to Det är hela samhällets fel

  • Matts

    Klockren analys.

    När det gäller föräldrarna så lär dom inte ge sig förrän svenska staten beviljar dom PUT, vilket naturligtvis var tanken med “ankarbarnet” från början (tragiskt nog).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>