Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Negerbollens Dag 11 maj

Negerbollens Dag den 11 majSom många säkert vet är det Negerbollens Dag om drygt två timmar den 11 maj.

Själv hade jag överhuvudtaget inte tänkt på detta, men blev påmind via ett evenemang på Facebook dit 22 000 anmält sig i ämnet där det bl a länkades till diverse halvt sinnessjukt politiskt korrekta artiklar om hur fruktansvärt hemskt och rasistiskt det är att kalla det gamla bakverket för detta namn.

För min del bryr jag mig inte det minsta om vad bakverket kallas (“Kalla den vad du vill”), men här har vi historieförfalskning i sann kommunistisk anda och det är typiskt svensk gammelmedia! Jag har själv inte gjort dessa bollar på säkert 15-20 år, men nu köpte jag hem de ingredienser som saknades, så i morgon blir det tilltugg till kaffet!

Ett gammalt recept på Kungens Negerbollar

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>