Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Bedrövligt Stadsbudskåren!

Stadsbudskåren i Karlskrona bildades 1983 och är en sammanslutning innehållande ett tjugotal kända karlskronabor, t ex var några av de första dåvarande landshövdingen Camilla Odhnoff och konstnären Erik Langemark. Själv känner jag Stadsbudskåren för deras trevliga bildhäfte “Karlskronabilder” som gavs ut två gånger om året och såldes på Lövmarknaden och på Första Advent. Det blev totalt 25 utgåvor under åren och jag har samtliga i bokhyllan.

Stadsbudskåren har en del tillgångar fonderade och har nu tyvärr fått totalt hjärnsläpp när de ger 5000 kronor till “Tillsammans Karlskrona“, som påstås var “politiskt obunden“, vilket måste vara något av Årets Skämt. Jag såg och fotograferade rätt mycket i samband med alla 1 Maj-aktiviteter och dagen efter vid Jimmie Åkessons besök i Karlskrona, där “Tillsammans Karlskrona” deltog i den tysta, men likväl ytterst odemokratiska demonstrationen. Jag kunde direkt konstatera att många av dessa var samma ungdomar som gick i Ung Vänsters demonstrationståg dagen innan den 1 maj. Även ett gäng med unga flickor var exakt samma som tågade långt ned i tåget tillsammans med Socialdemokraterna.

SVT Blekingenytt: “Karlskrona Stadsbudskår ger årets Ovanligt-bra-stipendium till gräsrotsrörelsen Tillsammans Karlskrona.”

Skrämmande bidrag från Stadsbudskåren

2 comments to Bedrövligt Stadsbudskåren!

 • Per Björkenstam

  Det är ju inte precis något nytt, det som “Tillsammans Karlskrona” gjorde när de vände ryggen mot Jimmie Åkesson. Du kanske minns hur högerpartister (de hette ju så då) på 60-talet gick ut ur Riksdagen så fort den gamle kommunistledaren Hilding Hagberg hade ordet och stod i talarstolen.

  • Karlskronabloggen

   Nej, det minns jag faktiskt inte Per, men det beror nog mest på att jag var totalt politiskt ointresserad på den tiden. Nu har jag följt de flesta riksdagsdebatterna i fyra år och nu i början på veckan reste sig några som satt längst fram och gick när Jimmie Åkesson skulle hålla sitt anförande i partiledardebatten, men jag tror inte det var någon protest utan för att det var lunchtid.

   Den protesten “Tillsammans Karlskrona” tillsammans med ett kringresande sällskap genomförde vid Jimmie Åkessons besök tycker jag var helt OK eftersom de inte på något sätt störde Jimmies och Katarina Winbergs tal.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>