Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Lysande föreläsningar!

Igår var det föreläsning om svensk försvarspolitik (eller snarare bristen på sådan) på Restaurang Touch inför drygt 60 intresserade som lyssnade på Robert Ericsson (SD) och Micael Foghagen (SD). Jag tycker det var en lysande tillställning som drog ut på tiden till tre timmar eftersom det var så många som ville ställa frågor!

Robert inledde med en allmän genomgång av Sverigedemokraternas försvarspolitik som i många år varit att anslagen måste ökas markant. Dagens budget på 40 miljarder är så låg att det egentligen är som kasta pengarna i Östersjön eftersom nuvarande “försvar” inte har en chans att fungera ifall det skulle bli ett skarpt läge. Micael pratade mycket om sin bakgrund som stridspilot i försvaret och hur han sett förband efter förband försvinna och sen blev det massor av frågor som båda fick svara på!

Aktuella frågor som kom upp rörande Karlskrona var även att köpa tillbaka Kockums varv till svenska ägare och att återupprätta KA 2 och där kan det bli intressant att följa utvecklingen särskilt i den första frågan!

Det var bara en mycket kort sammanfattning av två väldigt bra föreläsningar och ser fram emot nästa föreläsning om en månad. Nedan några kommenterade bilder från igår eftermiddag!

Robert Ericsson och Micael Foghagen

Robert Ericsson och Micael Foghagen har just anlänt till Konserthuset och Restaurang Touch.

Översikt över föreläsningen i Konserthusets foajé

Översikt över föreläsningen i Konserthusets foajé just efter pausen med goda baguetter och dryck.

Fint besök av Ingrid Carlqvist från Dispatch International på föreläsningen

Föreläsningen hade ett mycket celebert besök av en av Sveriges ytterst få riktiga journalister som skriver om verkligheten utan politiskt korrekta skygglappar! Det var Ingrid Carlqvist från Dispatch International som här hämtar ett glas vatten under pausen, så det kommer förhoppningsvis ett reportage i tidningen framöver!

Lite mingel under pausen

Det var för många åhörare för att baguetter och dryck skulle kunna serveras i själva restaurangdelen så det blev i föreläsningssalen där man kunde mingla runt lite! Här i förgrunden Pernilla Cederholm, Martin Henriksson och Paul Cederholm från Sverigedemokraterna Karlskrona.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>