Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Vilka fina bilar på torget!

Vykortssamlingen uppgår fortfarande till ett stort antal tusen kort och här kommer ett av de vykort från Karlskrona jag tycker är vackrast. Stortorget med Trefaldighetskyrkan i bakgrunden är naturligtvis ett vanligt motiv, men här är det alla gamla underbara bilar som gör hela upplevelsen av bilden!

Vykortet är skickat från Ramdala till Stockholm den 8 augusti, men årtalsstämpeln är helt oläslig. Det bör röra sig om början av 1960-talet med tanke på bilarna och att nya Stadsbiblioteket skymtar i bakgrunden!

Vilka fina bilar på Stortorget!

2 comments to Vilka fina bilar på torget!

  • Micke

    Ja, visst var det bättre förr? I alla fall när det gäller bilarnas utseende.

    Tycker mig skymta två Citroen-paddor och en VW Typ 1 Cabriolet borta vid biblioteket?

  • Karlskronabloggen

    Ja, helt klart två Citroen vid biblioteket! En klasskamrat som var några år äldre hade en sådan när vi gick i gymnasiet och körde alltid från dåvarande Vittusskolan till brandstationen där vi hade gymnastik! Det var väl en sträcka på ett par hundra meter och jag åkte med många gånger och minns det var något fel i avgassystemet som gjorde att rök in i bilen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>