Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Många tappade röster…?

Följde Sverigedemokraternas valkonferens hela dagen igår och även idag. Hetaste frågan var naturligtvis den alternativa riksdagslistan som presenterades ett par dagar innan konferensen. Det blev omröstning som valberedningens förslag vann med 99 röster mot 49. Det mest kontroversiella med valberedningens lista var att nuvarande riksdagsman Thoralf Alfsson från Kalmar saknades och det var faktiskt rätt många ombud som tog upp just detta i talarstolen under gårdagen. Jag tycker dock den alternativa listan också var dålig, där flera självklara namn plockats bort, t ex Hanna Wigh.

Jag tror faktiskt alla som steg upp i talarstolen, även de som stödde valberedningens förslag, sa att de personligen gärna skulle sett andra namn på listan och en annan ordning, men alla dessa stödde ändå valberedningens förslag, i första hand eftersom partiledaren Jimmie Åkesson tror på den listan och att det är ett lagarbete att hitta det bästa laget för de kommande fyra åren i Sveriges Riksdag.

Thoralfs blogg är ju en av de mest besökta politiska bloggarna i Sverige och ska man dra slutsatser från alla kommentarer där så tappar nog Sverigedemokraterna tyvärr en del röster med det märkliga förfarandet att inte ha med Thoralf på listan. I mitt fall påverkar det dock inte då det inte finns några andra alternativ att rösta på.

Det är väl dock inte kört helt ännu utan plats 61-73 på listan ska utses senare och kommer Thoralf med där så finns en vill möjlighet att han kan bli inkryssad som personval. Det är dock fem procent som krävs för att så ska kunna ske, så om exempelvis Sverigedemokraterna får rimliga 700 000 röster så krävs 35 000 personkryss.

För att anknyta till Karlskrona var Richard Jomshof uppe i talarstolen några gånger igår och här kommer en bild från ett av dessa tillfällen!

Richard Jomshof i talarstolen under Sverigedemokraternas valkonferens 2014

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>