Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Simstadion på Saltö

Dagens gamla bild kommer från dåvarande simstadion på Saltö och vykortet är skickat från Karlskrona år 1953. Här hölls bl a Sydsvenska mästerskapen i simning 1946 och som kronan på verket SM i simning 1949 inför stora åskådarmassor! För egen del badade jag här lite då och då, men att hoppa från “tian” i det nu rivna hopptornet vågade jag aldrig utan nöjde mig med “femman”!

Simstadion på Saltö

5 comments to Simstadion på Saltö

 • B-E Johansson (gammal Kna-bo, såkla't)

  Jag gick simskola på Saltö på 50-talet. Då fanns läktaren och utfyllnaden på landsidan. När kom de?

  • Karlskronabloggen

   Jag vet faktiskt inte exakt men har kollat lite i boken “Karlskrona Simsällskap 100 år 1900-2000” och det verkar som stadion stod klar 1942. Om läktaren och utfyllnaden fanns då hittar jag ingen information om, men det är troligt att så var fallet. Det finns härliga färgbilder från SM-simningarna 1949 i boken där man kan se hur mycket folk som då satt på läktaren.

 • B-E Johansson (gammal Kna-bo, såkla't)

  Hoppade från “femman” typ en gång; det räckte..

 • Tjalle

  Jag vill inte skryta !
  Men !!!
  Jag dök från femman !
  Och hoppade från tian ! (Mest för att jag inte vågade gå ner för den skranglige stegen med blöta fötter på de smala järnpinnarna)
  Första gången jag hoppade här var när vi stannade till sent för i skymningen så upplevdes inte den “himska” höjden så starkt !

  Var det inte här som en bassänglängd var 33 1/3 meter ?

 • Karlskronabloggen

  Jag hoppade från femman några gånger, det var vad jag vågade. Minns också den skrangliga stegen upp till tian. Hade en kompis som ställde sig på räcket på tian och dök därmed från “elvan”.

  Kan nog stämma att bassänglängden var 33 1/3 meter om jag kollar bilder från SM 1949, men det står inget om detta i boken.

  Minns också att löparbanan på Stumholmen var 333 1/3 meter så det var kanske mått som användes på den tiden. Brukade ofta springa ut dit och träna lite för mig själv och eftersom jag hade Flottans träningsoverall vinkade vakterna alltid förbi mig trots att det var många år sedan jag gjorde lumpen. Kommer ihåg mitt “pers” på 3000 meter, vilket var nio varv!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>