Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Märklig “petning” av Thoralf

Märklig "petning" av Thoralf

Thoralf Alfsson på besök i Karlskrona

I veckan presenterade Sverigedemokraterna förslag på 60 namn till sin riksdagslista inför valet den 14 september 2014.

Det var flera bra nytillkomna namn, t ex Hanna Wigh, Oscar Sjösvärd och Paula Bieler som jag alla sett och hört i många debatter.

Däremot tycker jag det är oerhört märkligt att Thoralf Alfsson helt plockats bort från listan. Han är den ende av de 20 som sitter i riksdagen idag som inte är med om man undantar Stellan Bojerud som själv drar sig tillbaka av hälsoskäl.

Thoralfs populära blogg genererar ju massor av nya röster genom hans jobb med grävande journalistik, samtidigt som han trycker upp informationsblad och själv levererar kring Kalmar och på Öland. Ett mycket konstigt beslut av valberedningen enligt mitt sätt att se det och skulle orsaken (som det sägs) vara hans bloggande och att bloggen ses som för kontroversiell är det ännu konstigare. Jag är helt övertygad om att Thoralf på egen hand dragit in tusentals nya väljare, både genom sin blogg och sina andra aktiviteter.

Sen finns det två namn ytterligare som borde vara med bland toppkandidaterna och det är SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand och Therese Borg som båda är lysande debattörer. Minns att Therese fullständigt krossade Kurdo Baksi (MP) i SVT Debatt när “hedersvåld” debatterades och han blev så bortgjord och arg att han lämnade studion och vägrade vara med på eftersnacket.

Nu är det som sagt bara ett förslag som ska behandlas på ett nomineringsmöte 15-16 mars, så det återstår väl att se hur den slutliga listan ser ut!

2 comments to Märklig “petning” av Thoralf

 • Fd Ka-bo

  Kan bara hålla med.
  Nu har man presterat en riksdagslista med mycket ungdomar. Alla(?) vet att en arbetplats fungerar bäst med en blandnig av gammalt, =”erfarenhet” och nytt, =”nytänkande och driv”.
  Listan känns inte riktigt bra.
  (S) är t ex kända för att alltid ta väl hand om de sina om de är lojala. I t ex fallet Alfson har vi en hårt arbetande med erfarenhet – som får sparken? Anledningen till detta känns väldigt konstruerad.
  Nu är ju inte riksdagslistan spikad ännu, men det skulle förvåna mig mycket om inte Alfson återfinns i slutliga förslaget, om nu partiledningens prestige tål det…
  Gräsrötternas inlägg på nätet har ju uttryckt stor förvåning över denna lista!

 • Karlskronabloggen

  Ja, ytterst märkligt att Thoralf inte finns med i förslaget till lista och jag hoppas också verkligen att listan ändras på nomineringsmötet.

  Ja, det har varit många turer om detta på nätet och alla jag läst uttrycker ungefär samma sak, vilket kanske stör partiledningen och valberedningen?

  Som sagt, skulle orsaken vara att Thoralfs blogg är för kontroversiell förstår jag ingenting. Den måste ju tillsammans med Avpixlat och ett par andra ocensurerade sajter vara de största röstmagneterna för att få nya väljare till Sverigedemokraterna.

  Har sett att mycket även diskuterats om platserna på listan, men det är ointressant åtminstone upp till plats 40 som innebär en fördubbling av valresultatet 2010, vilket det garanterat kommer att bli och de 40 första tar plats i riksdagen.

  Jag tror dock på mer än en fördubbling och 60 är nästan risk att vara för lite om det skulle komma ett riktigt uppsving under månaderna fram till valet, vilket inte är någon omöjlighet. Tänk exempelvis om några riktiga kändisar kommer ut ur garderoben och säger att de tänker rösta på Sverigedemokraterna!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>