Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Vad är en batikhäxa?

Ibland får jag frågan vad en “batikhäxa” egentligen betyder och jag tycker beskrivningen på Metapedia är så fantastiskt bra att jag citerar den till stora delar nedan:

“Batikhäxa, är en politisk term som med en sarkastisk underton beskriver en person med oftast politiskt korrekta uttalanden och beteenden. Jobbar inte sällan inom den statliga eller kommunala sektorn. Personen är fiktiv och existerar alltså inte i egentlig mening, utan är snarare att betrakta som visualisering av särskilda karaktärsdrag. Ingen kan med säkerhet beskriva exakt vad en batikhäxa är, men det förekommer vissa försök till definition:

“En ”Batikhäxa” kan jobba som socionom, förskollärare, på kommunens socialkontor eller kulturarbetare. Hon ser alla problem som socioekonomiska, individen har aldrig något eget ansvar utan om man kommer snett i samhället så är det alltid någon annans fel och orsak till det. Batikhäxan bor under fin adress men vurmar för förorten. Hon vill vara generös, med andras pengar. Batikhäxan använder gärna ”rasistkortet” när man inte har samma åsikter”.

1. Kvinna.
2. Minst 40 år gammal.
3. Struntar i sitt utseende.
4. Extremt politiskt korrekta åsikter inom ämnena Feminism och Integration.
5. “Ångvält” och allmänt gapig i politiska debatter, oförsonlig om åsikten inte är på invandrare, låginkomsttagare och kvinnors sida. Uppfattas i diskussioner som “elefant i växthus”.
6. Dålig/ingen koll på hur system och verklighet fungerar eftersom hon mentalt lever kvar i 60- och 70-talet. Tänker ofta med hjärtat hellre än hjärnan.
7. Har haft en trygg och problemfri uppväxt, men tror sig ha haft det väldigt svårt.
8. Adressen ska vara i fina välbärgade kvarter, men hjärtat ska finnas i förorten.
9. Svag för dikter, syslöjd, teater och skulpturer i ekologisk lera föreställande kvinnors underliv.
10. Omedveten om att hon är en Batikhäxa.

Definitionen överensstämmer därmed på vissa punkter med en mångkulturflykting som ofta använder begreppet socioekonomiska orsaker som förklaringsmodell på de flesta problemen i samhället. Termen Batikhäxa är vanligt förekommande på bloggar och forum med en oftast kritisk inställning till den politiska korrektheten. Uppgifter om när ordet myntades är otillförlitliga, men förmodligen har ordet sitt ursprung ur tidigt 2000-tal. Ordet batik är en färgningsteknik med sitt ursprung på den indonesiska ön Java. Tyg och klädesplagg bands ihop med snören på vissa ställen för att förhindra att färgen som materialet skall färgas med når alla ytor, vilket skapar ett visst mönster. Batikfärgade kläder förknippas ofta med hippierörelsen.”

Relaterat:

Batikhäxan Berit, Berit von Gyllencreützer af Björkesund och Helgö – al Abdulhassis, socialsekreterare på Lidingö och i Malmö – Jag kan verkligen rekommendera läsning av hennes blogg som är en fantastisk humoristisk drift med det politiskt korrekta svenska samhället. Tyvärr skriver hon inget nytt i bloggen, men alla gamla godbitar ligger kvar! Några korta utdrag från Berits blogg (klicka för större bild).

Batikhäxan Berit, Berit von Gyllencreützer af Björkesund och Helgö - al Abdulhassis

1 comment to Vad är en batikhäxa?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>