Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Ensamkommandebluffen

Vesslan - Ensamkommande flyktingbarn

Illustration från Vesslan – vesslan.com som ritar politisk satir!

Att Sverige stänger pensionärshem och drar ner i äldrevården för att ge plats åt s k “ensamkommande flyktingbarn” har vi som läser ocensurerad media vetat länge. Nu är det dock dags även för studenter att vräkas från sina boenden för att lämna plats för dessa “barn”. Det vore intressant om gammelmedierna visade upp bilder på “barnen” i sina artiklar, men de visar oftast ett riktigt barn (ofta en liten flicka) med en resväska i handen eller liknande trams. Finns ett bra klipp på YouTube när några personer kommer till ett sådant boende för att lämna bärkassar med bl a nappar och nallar till “barnen” som samtidigt står på en balkong och röker, men jag vill inte länka till det eftersom jag inte alls delar filmarnas politiska värderingar.

Såg för övrigt för några dagar sedan om ett nytt sådant boende som skulle startas där 18 “barn” kommer att få 18 anställda och dygnetruntservice. Tänk om det var så på våra äldreboenden eller förskolor?

Arbetarbladet: “De tvingas flytta från sina hem”

2 comments to Ensamkommandebluffen

 • Lars Ottosson

  Sen ska väl alla också ha en god man som ökar kostnaden

 • Tjalle

  Jag ser i din länk att orten för händelsen har en berömd son.
  Som har ett boende som lätt skulle kunna ta emot hundratals ensamkommande och så visa den eftertraktade solidariteten.

  Det är dock klart att detta skulle ha magneteffekt och studentboendet skulle snart behövas ändå.
  Men (den spelade) naiviteten bland politikerna är i denna frågan gränslös. Jag såg att Skurup innan jul funderade på att köpa lägenheter som “boende för anhöriga till ensamkommande flyktingbarn.”

  Visst tusan ska vi hjälpa nödlidande.
  Men, men, men …..

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>