Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

AB: “Arabfritt område”

Aftonbladet kom igår med ett nytt lågvattenmärke och en totalt löjlig artikel där de som “svensk affärsman” ställt frågan ”Bor det några araber i fastigheten eller i området” till tio olika mäklare i Malmö.

Jaha, ska mäklaren inte göra sitt jobb och svara på frågan om han vet svaret? Aftonbladets två “journalister” tycker det är märkligt att “alla svarade utan att tveka”. Tidningen tillåter för ovanlighetens skull sina läsare att kommentera och där får de “sina fiskar varma” från läsekretsen. Bara några av närmare 400 kommentarer:

“Detta var ett nytt lågvattenmärke. Aftonbladet är snart likställt med “En ding ding värld”…”
“Kränkande för en tidning som “En ding ding värld” att du jämför dom med en sån skittidning som Aftonbladet.”

“Någon som undrar varför Aftonbladet tappar läsare?”
“För mig är det obegripligt att den tidningen överhuvudtaget kan ha några läsare att tappa…”

Annars är det ju enkelt att själv kolla vilka eventuella grannar man får t ex genom Birthday där man kan mycket lätt kan söka vilka som bor på samma adress, samma gata eller samma postnummer.

Aftonbladet: “Mäklare utlovar arabfritt område”

Relaterat:
Avpixlat: “Förbjudet att vilja bo med svenskar”

2 comments to AB: “Arabfritt område”

 • Fd K-a-bo

  Enl media så är det så att när andelen “främmande” passerar 10% börjar den sk “white flight”, att vita människor flyttar från området.
  Det har jag läst i tidningen, då MÅSTE det vara sant..
  Jag har bott i ett sådant område i kanten på Sthlm, under några dagar såldes fem lägenheter, alla till invandrare. Så även min.
  Har följt området en smula sedan dess och tendensen ifråga har fortsatt.

 • Karlskronabloggen

  Precis, har också läst det där med tio procent och att då börjar försäljningarna. Har dock inte läst det i tidningen utan på nätet någonstans! Samma gäller i skolor och jag minns Ilmar Reepalu i Malmö beklagade sig över flykten från vissa skolor när svenska föräldrar flyttade sina barn till andra skolor.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>