Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Bra pressmeddelande Ola!

Det har varit lite turbulens kring Sverigedemokraterna i Karlskrona om något vice ordförande Michael Hess skrev på Facebook för mer än ett halvår sedan som tydligen letats fram av en obskyr sajt som sedan skickat vidare citatet till TT, vilket ledde till en rad artiklar igår. Sverigedemokraternas ordförande i Blekinge Ola Svensson kommer som svar idag med ett i mitt tycke mycket bra och sakligt pressmeddelande i denna fråga:

Michael Hess har bott och arbetat i Mellanöstern i mer än tio år och kan således utifrån egen erfarenhet konstatera att islam i enlighet med bokstavstrogen tolkning accepterar våldtäkt. Hess kan dessutom utifrån citat i islams heliga skrifter påvisa att han har belägg för det han skriver. Därutöver kan Hess hänvisa till statistik kring våldtäkter som påvisar att medborgare från, eller tidigare medborgare från, länder där islam är dominerande, är överrepresenterade i våldtäktsstatistiken.

Möjligtvis kan man i något fall kritisera Hess för hans språkbruk, samtidigt som man bör ställa sig frågan om facebook verkligen är rätt forum för en sådan debatt. Men eftersom samtliga uttalanden är korrekta i sak, anser jag inte att de uttalanden Hess gjort i sociala medier strider mot nolltoleranspolicyn i partiet.

Sverigedemokraterna kommer inom kort att presentera en länge debattartikel i ämnet.

Ola Svensson”

Relaterat:
Dispatch International: “LEDARE: Svensk uppståndelse över islamiska våldtäkter”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>