Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Dårhus Sverige i Bjärred

Dårhuset Sverige förnekar sig inte, nu kritiseras en nybildad Facebookgrupp “Bjärredsbor i samverkan mot Brott” som har 800 medlemmar. Enligt en artikel i Sydsvenskan kritiserar polisen gruppen för att “ge för detaljerade uppgifter om utseendet på inbrottstjuvarna” och att detta kan betraktas som “hets mot folkgrupp“. Polisen borde väl istället vara tacksamma för att få en korrekt beskrivning av brottslingar?

Dessutom trodde jag inte “inbrottstjuvar” är en särskild folkgrupp?

Det är självklart man ska ge en korrekt beskrivning av signalementet på tjuvarna, desto snabbare kan de hittas om polisen vill utföra det de har betalat för att göra. Det är inte att undra på att 24 av 25 bostadsinbrott inte klaras upp om polisen har den inställningen närpolischefen har i intervjun nedan.

Fria Tider: “Hets mot folkgrupp” att varna grannarna för inbrottstjuvar”

Sydsvenskan: “Bjärredsbor i nätgrupp mot inbrott”

Sydsvenskan: “Närpolischefen: ”Risk för hets mot folkgrupp”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>