Arkiv

Bokbörsen

Galgamarken 1945

Dagens gamla bild i Karlskronabloggen kommer från Galgamarken och vykortet är postat från Karlskrona till Malmö den 7 mars 1945! Det finns en del liknande vykort från området, men detta är faktiskt ett av de tidigaste av dessa “barnrikehus” jag har i samlingen. Ett par framtida  både lokal- och rikskändisar växte upp här och kanske det är någon av dem som syns på bilden?

Galgamarken 1945

2 comments to Galgamarken 1945

  • Tjalle

    “Ett par framtida både lokal- och rikskändisar växte upp här …”

    Jag kommer ihåg Lönn-, Eng- och i viss mån Häll-kvist.
    Här kommer åldersmässigt väl bara Lönnkvist i fråga ?

  • Karlskronabloggen

    Ja, har något minne av att den äldre “kvisten” bodde där så det skulle kunna vara han på bilden! Annars bodde han väl mest i Malmö och i Eringsboda på somrarna och senare i Hällevik. Har faktiskt träffat honom där en gång och även i Karlskrona under hans tid som landshövding!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>