Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Britta Svensson reagerar

Dagens överraskning är onekligen Expressens krönikör Britta Svensson, tidigare mest känd från 2010 när hon kallade “parkeringsmordet” i Landskrona där en 23-årig man slog ner en 71-årig kvinna så att hon föll så illa att hon senare avled för “ett möte mellan människor”.

Britta Svensson har sedan dess inte skrivit några lika kontroversiella krönikor vad jag har läst! Idag undrar jag dock om hon sett vad som håller på att hända i Sverige med en krönika om “manifestationen” i Kärrtorp. Här kommer några korta citat från en mycket bra och neutral krönika och sedan en länk till hela hennes artikel!

“Jag var tvungen att åka till Kärrtorp, för att stå upp mot nazismen. Vi var många som gjorde det. 16 000 mot 28 var en överlägsen seger. Trots det åkte jag hem räddare och ledsnare än jag kände mig när jag åkte dit.

Detta tillsammans med aggressiva utfall från scenen, sånger om “Jimmie Åkesson – skicka grisen till slakt” och långa tal om helt andra politiska frågor fick mig till slut att förstå att jag inte alls, som jag trott, var på en antinazistisk demonstration, utan på ett vänstermöte med extrema inslag.

15 000 av demonstrationsdeltagarna droppade av, kvar var 1000 frälsta med knytnävarna i luften. Jag tror det var den största politiska och medmänskliga miss jag någonsin sett någon göra. Jag åkte linje 17 tillbaka hem, nedslagen. På ena sidan dessa vidriga nazister. Och på den andra detta hat.”

Britta Svensson, Expressen: “Räddare och ledsnare än när jag åkte dit”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>