Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Bra om Expressens “skampanj”

Marika Formgren arbetar på Svenska Nyhetsbyrån (SNB) som “producerar och distribuerar artiklar med fokus på politik och samhälle till borgerliga och oberoende dagstidningar i hela landet.” Eftersom hennes inlägg kommer i olika tidningar har hon även skapat en egen blogg där dessa artiklar också publiceras. Jag tar några kloka utdrag ur senaste alstret där Marika även skapade ett nytt ord i form av “skampanj” och länk till hela inlägger kommer direkt under citaten och jag delar helt åsikten i det sista citatet som jag försett med fet stil!

“Det tidningen Expressen har ägnat sig åt den senaste veckan är vidrigt och vedervärdigt.

Några som kallar sig “Researchgruppen”, med nära band till den våldsamma autonoma vänstern och med medlemmar som är dömda våldsbrottslingar, har gjort identifieringsarbetet och sålt det till Expressen.

Dag två sprack dessutom ursäkten att Expressen bara avslöjar politiker. Då var det vanliga privatpersoner utan kopplingar till partipolitiken som hängdes ut i skampanjen.

Med tanke på att Expressen (liksom nästan alla andra svenska dagstidningar) går uruselt, medan sajter som Avpixlat, Fria tider och liknande drar allt fler läsare, kanske huvudsyftet egentligen är att lägga krokben för konkurrenterna? Jag tror nämligen att Mattsson inte som sina företrädare ser Aftonbladet som den stora konkurrenten, utan att han i stället känner sig hotad av Avpixlat och liknande sajter.”

Marika Formgrens blogg: Expressens “skampanj”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>