Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Hellre nudlar än diktatur”

Den ocensurerade nättidningen Fria Tider har startat en insamling för att väcka enskilt åtal mot Expressens ansvarige utgivare Thomas Mattsson. Anledningen är givetvis “uthängningarna” av privatpersoner med namn och hembesök hos personer som skrivit anonyma kommentarer på Fria Tider och Avpixlat, men som överhuvudtaget inte är politiskt aktiva och därmed inte offentliga personer.

Fria Tider har, enligt egen uppgift, hittills fått ihop 120 000 kronor i bidrag och det låter rimligt. Thomas Mattsson och Expressen är ju redan tidigare dömda för vapenbrott i samband med att tidningens reporter köpte ett illegalt vapen i Malmö, så nu kommer förhoppningsvis ytterligare ett åtal och fällande dom.

Jag tycker det är ett bra initiativ av Fria Tider, men ännu bättre att även Avpixlat deltar i insamlingen och gör reklam för Fria Tiders insamling! Kanon att de ocensurerade medierna nu samarbetar och inte som för något år sedan motarbetar varandra och ha vattentäta skott mellan sig!

Rubriken “Hellre nudlar än diktatur” kommer från den mest populära kommentaren i Fria Tiders artikel som lyder “Satte just in en hundring, trots miserabel ekonomi. Hellre nudlar än diktatur.”

Fria Tider: “Enskilt åtal mot Thomas Mattsson: Nu kan du donera med kort – Insamlat hittills: 120.000 kronor till yttrandefrihetens försvar”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>