Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Minns ni S-shopen?

Minns ni S-shopen på Drottninggatan 12 B?Städade lite i lådorna hemma och hittade bl a en gammal tidning från 1971 med vidstående annons för S-shopenDrottninggatan 12 B. Om jag minns rätt höll den till i gamla Kungbrokonditoriet från slutet av 1960-talet och flyttade senare tvärs över gatan till lokalen där Turners Bilskola tidigare höll till.

Kungbrokonditoriet besökte jag ofta på 1960-talet och minns särskilt deras gröna ettöresgodis. S-shopen besökte jag bara en gång och det måste varit i årsskiften 1973/1974 i samband med att jag gjorde lumpen och kollegorna på minsveparen Aspö ville hyra några filmer så jag följde med till S-shopen.

Alla värnpliktiga ombord hade skramlat ihop till att hyra filmerna och jag tror jag tog dit min projektor och sen hade vi en kväll med öl, god mat från en av de fantastiska kockarna ombord och filmvisning, fast filmerna var inget vidare!

Intressant annons för övrigt: “STRIP-TEASE med publikens medverkan” och jag undrar hur detta gick till?

Det finns ett ljudklipp när Kalle Sändare ringer till butiken på en skiva utgiven 1978 som är riktigt roligt och tidigare fanns på YouTube, men nu verkar vara borttaget, för jag hittar det inte längre? Ska leta vidare för jag har länkat till det i annat sammanhang. Jag har dock klippet på band sedan länge.

UPPDATERAT – Nu finns klippet åter på YouTube:

2 comments to Minns ni S-shopen?

 • Fd Ka-bo

  Oj då, kom kulturen till Staun redan 1971??
  Vi har lokalt haft en liknande “institution” sen några år. Först i en större villa i utkanten på staden, senare nära centrum.
  (Villan inköptes senare av kommunen till saftigt överpris!)
  Nu i konkurs och nedlagd.
  “Institutionen” har under alla år varit både kritiserad och av en del mycket omtyckt.
  Å andra sidan, bor man i en stad med stort antal byggnader från div “frimicklare” lär det vara förväntat.
  Har iaf följt diskussionerna i lokalbladen med ett lätt roat leende..
  Kungsbrokonditoriet har jag dock helt missat även om jag började min bana i Staden på Ronnebygatan.(40-talet..)

 • Karlskronabloggen

  Min första lägenhet var på första våningen i huset mittemot, så ibland kunde jag se flera dåtida Karlskronakändisar lite diskret slinka in.

  Kungsbrokonditoriet var ett litet konditori och jag tror bara det fanns ett fåtal platser för fika, men Thornanders fanns hundratalet meter norrut.

  S-shopen flyttade som sagt över gatan till samma hus där jag bodde, men jag tror jag hade flyttat därifrån då.

  Jag vet inte om det var samma ägare, men det kom också senare en liknande “institution” i en stor villa på Lindesnäs! Minns inte hur länge den fanns kvar, men nu ägs byggnaden av katolska kyrkan som håller sina gudstjänster där!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>