Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Afvelsgärde i Lyckeby

Första inlägget i december 2013 blir denna gamla bild från Afvelsgärde gård i Lyckeby. Gården ligger cirka 500 meter norr om Lyckeby centrum och på bilden syns huvudbyggnaden. Gården har anor från åtminstone 1600-talet och hade många olika ägare fram till 1854 då den såldes till Moritz Ruben och gården har sedan dess varit i familjen Rubens ägo. Vykortet nedan är ett tackkort skickat av Conrad Ruben, men årtalet är tyvärr omöjligt att urskilja. Lejonfrankeringen tyder dock på att det bör vara mellan 1920 och 1934.

Afvelsgärde gård i Lyckeby

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>