Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Lysande Oskar och Tino!

Har du tid att avvara en dryg timme (det går även att spola framåt i klippet) rekommenderar jag nedanstående debatt från SVT Forum som leddes av K-G Bergström.

Medverkande i debatten är Oskar Sjöstedt, budgetansvarig i Sverigedemokraterna, Tino Sanandaji, nationalekonom från Institutet för näringslivsforskning, Mehmet Kaplan, integrationspolitisk talesperson för Miljöpartiet och Jasenko Selimovic som är statssekreterare hos Folkpartiet. (Märklig inledning när Oskar får frågan varför partiet skickat honom och inte någon riksdagspolitiker medan Jasenko inte fick den frågan).

Oskar Sjöstedt har jag sett tidigare och han är absolut lysande i hela debatten tillsammans med Tino Sanandaji, vars blogg jag brukar läsa till och från. Tino säger att han inte sympatiserar med Sverigedemokraterna, men K-G Bergström utbrast “Du låter ju som en Sverigedemokrat?” när Oskar och Tino fullständigt pulveriserade Jasenko Selilmovics uppblåsta siffror och ibland rena lögner om hur lönsam invandringen är! Förstår att han jobbar som statssekreterare hos Erik “Myten” Ullenhag, så han har väl fått lära sig hur man friserar statistik! Mehmet Kaplan är bra på att prata, men ville inte vara med och prata om siffror utan höll sig till sina floskler.

Här kan man faktiskt säga att det var två mot två i debatten, vilket sällan är fallet när det gäller Sverigedemokraterna och här höll sig K-G Bergström relativt neutral och lät alla att få lika mycket talartid.

Uppdaterat:
Även Avpixlat har nu uppmärksammat debatten med en artikel:
Avpixlat: “Det öppna landet i norr” (fler än 600 kommentarer)

Finns många bra kommentarer på Avpixlat och här är en som jag modifierat lite och även illustrerar med en bild.

Jasenko Selimovic och Mehmet Kaplan har sjösatt en kundvagn och hävdar med dårars envishet att den flyter. Oskar Sjöstedt och Tino Sanandaji presenterar fakta och berättar att kundvagnen (dvs Sveriges bisarra invandringspolitik) har sjunkit till botten, men Selimovic och Kaplan vägrar inse detta utan hävdar fortfarande att kundvagnen flyter.

Flyter kundvagnen (Sveriges invandringspolitik) eller har den sjunkit?

Flyter kundvagnen (Sveriges invandringspolitik) eller har den sjunkit?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>