Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Barnens Dag 1906

Dagens gamla vykort från min samling blir nedanstående från Barnens Dag 1906. Det finns rätt många vykort från denna händelse och särskilt just från 1906 när det gavs ut en serie med kanske tiotalet vykort plus så kallade fotovykort som togs av lokala fotografer och jag ska visa några sådana vid senare tillfälle. Här är tåget på väg nedför Landbrogatan med Krooks hörnaRonnebygatan och Montelius Bokhandel i bakgrunden.

Extra intressant är vykortet eftersom det är skrivet med runskrift! Vykortet är säkert gjort i juni 1906 då Barnens Dag ägde rum och samma månad blev det blev tillåtet att skriva meddelande även på adressidan och kortet är fullskrivet med runskrift även på andra sidan. Det ingick i några gamla album jag köpte i Nättraby för drygt 20 år sedan och det var säkert hundratalet vykort som var skrivna just med denna runskrift. Jag lärde mig faktiskt att tolka den eftersom det var en del fotovykort där jag inte kunde tolka motivet, men med hjälp av texten hittade jag rätt i de flesta av dessa fall.

Det passar även bra med datumet för vykortet är skickat för idag exakt 107 år sedan!

Barnens Dag 1906

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>