Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

50 år sedan Kennedymordet

Ikväll är det exakt 50 år sedan mordet på USA:s president John F. Kennedy i Dallas, Texas. Det är fortfarande delade meningar om det bara var Lee Harvey Oswald som sköt eller om det fanns en skytt ytterligare. Oswald dödade senare en polis i samband med att han greps och blev sedan själv dödad två dagar senare av nattklubbsägaren Jack Ruby i direktsändning i TV och som t o m sändes i Sverige.

Jag minns kvällen för mordet mycket väl och att jag var ensam hemma förutom att min lillebror sov. Min mamma hade skrivmaskinskurser på kvällstid på Yrkesskolan och min pappa spelade bridge den kvällen. Minns att de bröt programmet Just Nu med Nils Linnman för ett meddelande om att Kennedy blivit skjuten och senare på kvällen kom meddelandet att han var död.

Nedan kommer den världsberömda och hemska filmen  som råkade tas av Abraham Zapruder och som vad jag vet är den enda film som visar själva mordet. Oswald sköt från vänster, men många menar att det sista skottet kommer från höger, vilket också är en av många orsaker till teorierna om att det var minst två personer som utförde attentatet. Guvenören i Texas John Connally som sitter i framför Kennedy skadades också och han tvivlade på Warrenkommissionens slutsats om “Single bullet theory” att en kula från vänster som först gick genom presidentens hals sedan studsade runt och orsakade tre allvarliga skottskador på John Connally.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>