Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Vanvettigheter utan slut?

Åhlens drar tillbaka sin julkatalogVanvettigheterna fortsätter i Sverige och allt betraktas snart som “rasistiskt“. Efter Kinapuffarna och de kommunistliknande historieförfalskningarna av Pippi Långstrump och Tintin kom senaste dagarna flera censureringar. Nu är det Barnen Hedenhös i Amerika som är rasistisk, Åhlens drar tillbaka sin julkatalog som skickats till över en halv miljon medlemmar och ber om ursäkt p g a att det i katalogen finns två pärlplattor av svarta personer med röda läppar och i Finland har man roligt åt att de traditionella finska julstjärnekakorna i Sverige betraktas som påminnande om hakkors.

”I Finland är det en gammal jultradition att äta julstjärnor. Vill man vara töntig journalist vrider man till det och får det till hakkors. Tala om att se spöken mitt på ljusa dagen eller att göra sensation av ingenting.”

Se klippet från Finland nedan och jag vet inte hur man kan få dessa kakor till att likna hakkors – eller jo – jag förstår hur svenska “journalister” kan tro detta!

Nu förstår jag också ännu mer varför “journalister” utsetts till Sveriges minst trovärdiga yrkesgrupp!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>