Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

SVT Debatt igår kväll

För att anknyta till föregående inlägg kommer här ett utdrag från SVT Debatt igår kväll där Björn Söder, riksdagsman och partisekreterare för Sverigedemokraterna debatterar med två typiskt inbjudna vänsterstollar, men även med Per Gudmundson från Svenska Dagbladet. Den senare är en av Sveriges ytterst få “journalister” som verkar leva i verkligheten och även om han inte sympatiserar med Sverigedemokraterna så håller han sig neutral och till verkligheten. Han har för övrigt en mycket intressant personlig blogg som det finns länk till under “Politik” i högermarginalen.

Carlito (tydligen någon “artist”?) som var en av de inbjudna att debattera hade jag aldrig hört talas om tidigare och han gjorde ett mycket blekt intryck och efter att ha gjort gratisreklam för Avpixlat och gjort slut på alla floskler satt han bara med ett nervöst flinade utan att komma med några egna argument.

Henrik Johansson som gått på “utbildning” hos vänsterextremistiska EXPO och driver en mycket märklig sajt mot Sverigedemokraterna var också inbjuden, men han var ju bara patetisk att lyssna på. Som Björn Söder säger i klippet nedan: “Det är ju inte seriöst att ha oseriösa debattörer i studion.”

Björn Söder vann helt klart debatten tillsammans med Per Gudmundsons kloka inlägg och den senares avslutningsreplik “Sverigedemokraterna brukar fördubblas i varje val” är helt riktig, men jag är faktiskt övertygad om att det kommer att bli betydligt mer än en fördubbling i valet 2014!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>