Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Vad sysslar SÄPO med?

Idag klockan 17.00 började Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson signering av sin bok Satis Polito i ett tält vid NytorgetSödermalm i Stockholm. Under signeringen en kvart senare stormade en kvinna in i tältet och kastade en gräddtårta i ansiktet på Jimmie och försökte även gå till handgripligheter.

Jag frågar mig mest hur det överhuvudtaget kan hända, vad sysslade SÄPO-vakterna med som inte hann att stoppa en som det verkar lite äldre kvinna med en tårta? Tänk om det hade varit något annat än en tårta?

Nu är Jimmie i gott sällskap med kung Carl XVI Gustaf, tidigare finansminister Bosse Ringholm och Bill Gates från Microsoft som också fått tårtor kastade i ansiktet, men obegripligt att det kan ske i alla fyra fallen.

Jag var själv på plats vid sommartalet i Sölvesborg i somras och där var tre SÄPO-vakter hela tiden runt Jimmie plus att Sverigedemokraterna hade några egna vakter och att två polispatruller var på plats hela tiden. Nedan en bild från i somras som visar de tre SÄPO-vakterna runt Jimmie plus att det fanns en ytterligare tillsammans med partiets egen säkerhetspersonal på bryggan där jag stod och fotograferade.

Vid boksigneringen gällde då att det var en SÄPO-vakt på varje sida i tältet och var det på samma sätt i Stockholm idag är det fullständigt obegripligt hur en kvinna kan hinna fram och kasta en tårta.

Idag borde det dessutom varit extra hög bevakning eftersom boksigneringen var på “röda Södermalm” där merparten av Stockholms “journalister” bor, långt ifrån den mångkulturella verklighet de vurmar för!

Dessutom hade flera vänstergrupper på Facebook uppmanat till störande av signeringen och det var tydligen upp mot ett par hundra antidemokrater på plats på Nytorget om man ska tro gammelmediernas beräkningar.

Bevakning vid Jimmie Åkessons sommartal i Sölvesborg

Vad sysslar SÄPO med?

Relaterat:
Avpixlat: “Jimmie Åkesson attackerad under boksignering”
Dagens Nyheter: “Partiledare fördömer tårtattack”
Flashback: “Jimmie Åkesson attackerad med tårta”
Aftonbladet: “Jimmie Åkesson attackerad med tårta”
Svenska Dagbladet: “Tårtattack mot Jimmie Åkesson” (bra sammanfattande artikel)
Expressen, chefredaktör Thomas Mattsson i sin blogg: “Skandal att SD attackeras” (faktiskt bra)
Svenska Dagbladet, ledare av Ivar Arpi: “Hoten mot SD är en attack på demokratin” (mycket bra)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>