Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Sjöbladsskolan 100 år sen

Dagens gamla bild i Karlskronabloggen blir ett gammalt vykort postat 1913 som visar “Folkskolan för flickor” som senare bytte namn till “Sjöbladsskolan”. Jag har inte gått där själv förutom att vi hade “hemkunskap” någon timme i veckan där i den översta våningen i någon av byggnaderna ett eller två år i högstadiet.

Idag är allt omgjort till lägenheter och vi var faktiskt där för bara ett par veckor sedan och kollade i en av lägenheterna som var till salu! Högt i tak och mycket smakfullt renoverat förutom alldeles för lågt i tak på “loftet“. De fick väl t o m något pris som årets bästa ombyggnad när lägenheterna färdigställts, jag tror det var år 2005. Bostadsrättsföreningen heter lämpligt nog också “Bostadsrättsföreningen Skolan“.

Sjöbladsskolan 100 år tidigare

2 comments to Sjöbladsskolan 100 år sen

  • BEJ

    Gick i Sjöbladsskolan 1a klass på 50-talet – i huvudbyggnaden mot Bredgatan. I fastigheten tvärs över skolgården gick 2a-klassarna. Dem skulle man akta sig för. Sjöbladsskolan hade en fin gymnastikssal

    • Karlskronabloggen

      Jag tror vi hade hemkunskap på översta våningen i byggnaden in mot gränden, dvs huset till vänster. Lägenheten vi kollade på låg på första våningen i huset till höger och hade fönster in mot gården och ut mot Bredgatan.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>