Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

(S) “behärskar inte” (SD)

Expressen har idag en mycket intressant artikel om Stefan Löfvén och Socialdemokraternas kommande valstrategi inför Supervalåret 2014. Ett kort citat:

“En fråga som lyftes på strategimötet var hur man ska tackla Sverigedemokraterna. Det var Jan Larsson som förklarade hur man tänker kring SD och Jimmie Åkesson.
I stället för att ta striden mot Sverigedemokraterna tänker man släppa frågan helt.
– Vi behärskar inte detta.”

Nej, det är solklart att inget parti i sjuklövern behärskar debatter med Sverigedemokraterna, det har ju alla vi som följt riksdagsdebatter och andra debatter sedan 2010 själva kunnat konstatera och det är givetvis en mycket stor anledning till att Sverigedemokraterna hela tiden ökar i alla opinionsundersökningar och nu ligger på i snitt elva procent, sen finns en enorm potential i de 15-20 procent som säger sig vara “osäkra” eller “inte vill svara” när någon okänd ringer upp och frågar om partisympatier!

Jag har sett de flesta riksdagsdebatterna sedan 2010 och av dessa att döma verkar det som att det bara är Sverigedemokraterna som lever i verkligheten i dagens “Sverige” och jag tror inte att Socialdemokraternas nya strategi att inte ta någon debatt kommer att bli särskilt lyckad utan gör att ännu fler söker sig till Sverigedemokraterna. Senaste undersökningen jag sett visade att redan då var Sverigedemokraterna näst största parti bland LO-medlemmar med drygt 16 procents stöd och det kommer helt klart att öka!

Expressen: “Stefan Löfvéns strategi inför valet”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>