Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Kungsbron på 1920-talet

Dagens gamla vykort i Karlskronabloggen blir nedanstående från Kungbron där många människor samlats för att ta emot någon båt som är på ingång. Jag har många vykort just från här när kungligheter anländer till Karlskrona, men vad det är för händelse just här vet jag inte.

Fortfarande idag används just denna plats till att ta emot turister från exempelvis större skepp som ankrat upp på redden och sedan skickar in mindre båtar till denna plats och jag var senast i våras och i somras och fotograferade där när turister kom från en jättekryssare för några timmars besök i Karlskrona.

Krysset uppe till vänster har gjorts av avsändaren som då bodde i huset, men hon beklagar sig i den skrivna texten “…fast mitt fönster syns inte…”. Vykortet är postgånget 1927, men bilden kan vara från något år tidigare.

Kungsbron på 1920-talet

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>