Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Karlskronas första “Drive-In”

Dagens gamla bild eller gamla vykort kommer för ovanlighetens skull inte från min egen samling utan från Föreningen Gamla Carlscrona! Den visar konditoriet ContinentalHantverkaregatan som låg i korsningen med Borgmästaregatan och även Konstapelsgatan. Anledningen att jag väljer den bilden är en rolig historia som redaktör Sten A. Petersson skriver om i sin bok “Betjäntens pojke“. Stens pappa var chaufför och betjänt hos landshövdingen på den tiden! Jag citerar Sten nedan:

“Konditori Continental var ett av familjen Frankes kondis i det kafétäta Karlskrona. En händelse jag minns väl, är då fru Fallenius, landshövdingens maka, lånat residensets tjänstebil och fått sladd här, i hörnan. Bilen hamnade med fronten inne i konditoriets fönster. Både landshövdingen och pappa som då var residensets chaufför och ansvarade för bilen K1 var ursinniga på henne. Efter händelsen döpte folkhumorn Continental till “Sveriges första drive-in konditori”.

Karlskronas första "Drive-In"

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>